OPĆINA ANTUNOVAC: PREDSTAVLJANJE KANDIDATA ZA NAČELNIKA I ŽUPANA

Zajedničko predstavljanje kandidata za načelnika Općine Antunovac Davora Tubanjskog i kandidata za župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića održano je u Ivanovcu i Antunovcu. Ivan Anušić dugogodišnji je načelnik Općine Antunovac koji će načelničku funkciju obnašati još nekoliko dana. Njegov jasno zacrtani put razvoja općine koja s razlogom nosi epitet jedne od najrazvijenijih u Hrvatskoj nastavit će Davor Tubanjski.

Pred mnogobrojnim članstvom HDZ-a, simpatizerima, ali i brojnim mještanima oba slavonska mjesta govorili su o nastavku suradnje za dobrobit svih stanovnika općine, no nakon 21. svibnja s drugih političkih funkcija.
Anušić iza sebe ostavlja infrastrukturno uređenu općinu s razvijenom Gospodarskom zonom, obnovljenim i izgrađenim cestama, rasvjetom, novim dječjim vrtićem, biciklističkim stazama i s nizom započetih i planiranih projekata za nadolazeće razdoblje. Svemu tome doprinijelo je i osnivanje Razvojne agencije Roda.
Odlazak Ivana Anušića s mjesta načelnika Općine prema županijskoj funkciji znači nastavak suradnje, ali na višoj instanci. Projekte koje smo u rodi započeli a desetorostruko nadmašuju naš općinski proračun nastavit ćemo razvijati s novim načelnikom Davorom Tubanjskim.“ – kazala je Nataša Tramišak, direktorica Razvojne agencije Roda.
Davor Tubanjski je bio općinski vijećnik za vrijeme načelničkog mandata Ivana Anušića, od kojeg je, kaže, puno naučio.
Nastaviti rad nakon našeg dosadašnjeg načelnika za mene je velika čast, ali i još veći izazov. Snagu mi daje činjenica da će Ivan Anušić kao župan snažno podupirati sve naše razvojne projekte. Nažalost, do sad su se u Općini Antunovac projekti razvijali bez potpore Županijskih vlasti. Spreman sam raditi za dobrobit mještana Ivanovaca i Antunovca.“ – rekao je Tubanjski.
Tijekom druženja s mještanima prikazan je i Video spot u kojem su sadržani najvažniji općinski projekti koji su ostvareni tijekom posljednje četiri godine.
Nije mi lako otići, ali smatram kako mi je dužnost kao uspješnom načelniku i predsjedniku županijske organizacije HDZ-a kandidirati se za župana. Osječko-baranjska županija nalazi se danas u sličnoj situacija u kojoj je bila i Općina Antunovac 2005. godine kad sam preuzeo vođenje Općine. Na začelju svih trendova i demografski opustošena. Vrijeme je za promjene u Osječko-baranjskoj županiji. Sa svojim znanjem, iskustvom i energijom okrenut ću negativne trendove u pozitivne i učiniti Osječko-baranjsku županiju predvodnicom gospodarskog i demografskog razvoja Istočne Hrvatske.” – rekao je Anušić te dodao kako će s obitelji i dalje živjeti u Antunovcu i svojim sumještanima uvijek biti na raspolaganju za sve što trebaju.