MANIFESTACIJA “BOCANJEVCI, ALAJ STE MILINA”

Trodnevna turistička i kulturno-umjetnička manifestacija „Bocanjevci, alaj ste milina“ završila je smotrom folklora. Natjecanje u kuhanju čobanca, pučka veselica, izložba fotografija bocanjevačkih mladenaca i koncert ženskih vokalnih skupina prethodili su završnoj nedjeljnoj svečanosti i nastupu kulturno-umjetničkih društava.

KUD „Šokadija“ iz Bocanjevaca bio je domaćin, a gosti su stizali iz svih krajeva Hrvatske pa i šire. Gostima su se predstavili KUD-ovi iz Velimirovca, Valpova, Budaševa, Veliškovaca, Tiborjanovaca, Gata i Osijeka. Posebni su gosti bili Hrvati iz Sombora.

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Vladimir Nazor“ iz Sombora godinama njeguje hrvatsku tradiciju u Vojvodini. Svoje su običaje danas pokazali u Bocanjevcima i zaista mi je bilo drago pogledati ih i poslušati. Ova manifestacija živi već 11 godina i Županija ju aktivno financijski podupire. Nastavit ćemo i u budućnosti te ćemo posebnu pažnju posvetiti svim manifestacijama koje njeguju tradiciju, običaje, gastro i eno ponudu Slavonije i Baranje.“ – kazao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.