Kandidatura

Stranački kolege u Županijskom odboru osječko-baranjskog HDZ-a uz potporu vrha stranke i predsjednika Andreja Plenkovića potvrdili su moju kandidaturu za župana Osječko-baranjske županije.

Čast mi je prihvatiti kandidaturu, ali i veliki izazov. Dvanaest sam godina na čelu iznimno uspješne Općine prema svim pokazateljima. Sva svoja stečena znanja i iskustva spreman sam implementirati u vođenje Osječko-baranjske županije zajedno s timom stručnih ljudi iz svih područja političkog, gospodarskog i društvenog života.

Vodim općinu koja je minijatura u odnosu na cijelu Hrvatsku, ali ta minijatura je uspjela u svoj kraj doseliti brojne obitelji, imati porast broja rođenih, privukli smo milijunske iznose iz EU fondova, izgradili infrastrukturu, avangarda smo u svemu tome i jedna od najboljih općina u zemlji. Želim to prenijeti na županiju koja ima veliki potencijal, ali je godinama zanemarena.

Možemo i moramo biti predvodnici gospodarskog i demografskog razvoja Hrvatske. Svojim angažmanom i znanjem i uz potporu Vlade RH, koja je više puta ponovila da Projekt Slavonija ima prioritet, siguran sam u pobjedu HDZ-a u Osječko-baranjskoj županiji.

Želim u idućih nekoliko mjeseci voditi afirmativnu kampanju. Slavoncima i Baranjcima ćemo ponuditi rješenja za konkretne probleme koji nas godinama onemogućuju u razvoju naše sredine. Moramo napraviti temelje i stvoriti povoljnije uvjete za razvoj gospodarstva, poljoprivrede i turizma. Oni se prvenstveno odnose na bolju infrastrukturu i prometnu povezanost. Osječko-baranjska županija ima idealan geostrateški položaj kojim možemo privući strane investitore kako bi našim ljudima omogućili nova i kvalitetna radna mjesta. Jedino tako možemo spriječiti iseljavanje Slavonije i Baranje.

Interes prema Slavoniji i Baranji koji je pokazala Vlada i ministarstva RH, a odnose se na izmjene statističkih regija, potporu razvoja hrvatskih sela te mjere koje će ubrzati povlačenje novca iz EU fondova, jasno govore da naše regija više nije zanemarena. Na nama je sada da preuzmemo inicijativu, a s centralnom vlasti izgradimo partnerski odnos.

Spreman sam preuzeti odgovornost za vođenje Osječko-baranjske županije i odgovoriti na sve izazove koje će budućnost staviti pred nas.